Като част от корпоративната философия на Сервие България, компанията с нейния най-ценен ресурс-служителите си, винаги се старае да се включва в различни социално отговорни и полезни проекти.

През лятото на 2024 г. Сервие България активно подкрепи местните партньори на глобалната организация Teach for all – „Заедно в час“ в инициативата им за равен достъп до качествено образование за всяко дете. Служителите на Сервие смятат, че инвестицията в правилното развитие на децата е жизненоважно за отключването на техния потенциал и затова дадоха своя принос чрез личен пример в инициативата „Ролеви модели“. Нашите доброволци и модели за подражание посетиха различни училища и класове из цяла България- гр. София, гр. Вълчедръм (Плевен) и с. Динката (Пазарджик). Те прекараха по няколко часа с учениците като им разказаха за своята професия, историята на техния професионален път, уроците, които са научили и още много. Дадоха ценни съвети на децата и отговориха на много от любознателните им въпроси. Като част от програмата бе включено и прекарване на активно време с ролевия модел. Рисуване, решаване на логически задачи и кръстословици, творчески задачи и моделиране бяха само част от активностите, с които учениците и служителите на Сервие се забавляваха.

Благодарни сме на Заедно в час | Фондация „Заедно в час“ за възможността и синхронизираната работа, извършена в унисон с дълбокото ни желание да улесним мотивацията на децата да учат във всички сфери на живота както и на всички колеги-Ролеви модели.

Радваме се, че няма да спрем до тук, тъй като проектът, подкрепен от Mecenat Servier, е двугодишен и ще продължим още!