Кампанията ще се проведе от 1 май до 31 юли 2021 г., като „Сервие“ ще дари по 1 лев от всяка продадена в този период опаковка „Цедралекс“ (75 мл и 150 мл) на SOS Детски селища България – „Начало на самостоятелен живот“. Програмата „Начало на самостоятелен живот“ на SOS Детски селища България, е създадена в помощ на младежите, израснали с помощта на SOS грижа, на които предстои да се изправят пред неизвестността и предизвикателствата на самостоятелния живот. В този период всички те имат нужда от приятелско рамо, на което при необходимост да продължат да разчитат, за да добият кураж и да вървят успешно по своя път напред.

Събраните средства в кампанията “Стъпка за теб, увереност за тях” ще помогнат на младежите от SOS Детски селища България, които вече са студенти, да завършат висшето си образование; на тези, на които предстои да започнат работа – да се подготвят за самостоятелен живот, а на тези, които вече работят – да получат допълнителната подкрепа, от която имат нужда, за да стъпят здраво на краката си.

Козметичният продукт, от чиито продажби „Сервие“ ще направи дарение на неправителствената организация SOS Детски селища България, за да подкрепи тази уязвима група младежи, е енергизиращият крем „Цедралекс“. Той облекчава тежестта и умората в краката, охлажда и хидратира, благодарение на специфичните свойства на корсиканския лимон, в комбинация с ментол.

Отглеждането на корсиканския лимон е вековна традиция на френския остров Корсика, а тонизиращите и антиоксидантни свойства на този цитрус са се доказвали поколения наред. Плодовете на корсиканския лимон се берат всяка година в периода септември – ноември, точно преди узряването му, като се подбират внимателно. Енергизиращият крем „Цедралекс“ е резултат от 4-годишни научни изследвания, които са довели до създаването на този природен козметичен продукт.

Сумата на събраните средства ще бъде обявена в социалните мрежи на „Сервие“ и на интернет страниците venite.bg, servier.bg и sosbg.org и дарена през септември 2021 г.

Общи условия на кампанията